faq

*hoe weet ik welke maat ik heb? 

om de juiste maat voor de armband te kiezen ga je zo tewerk: meet je polsomtrek (met een lintmeter of met een touwtje). de maten van de armbanden komen overeen met volgende polsomtrekken:

 • small: 14cm tot 15cm
 • medium: 16cm tot 17cm
 • large: 18cm tot 19cm

de vermelding 'one size fits all' betekent dat het armbandje aanpasbaar is voor elke pols.

om te weten hoe lang een halsketting is, meet je dit best op met een touwtje en zo weet je snel of het de gewenste lengte is. bij elke ketting wordt de lengte vermeld, inclusief het slotje. zie afbeelding voor verschillende maten. 

 

*wat als de maat van het juweeltje niet goed is?

het kan altijd gebeuren dat de maat niet correct is. dan kan je het juweeltje terugsturen en laat je ons weten welke maat je in de plaats wenst. de verzendingskosten worden dan aangerekend. 

*wat gebeurt er als een juweeltje stuk gaat?

alle juwelen zijn met de hand gemaakt en zeer delicaat. tijdens het dragen kan er soms iets stuk gaan (dat proberen we uiteraard zoveel mogelijk te vermijden!). mocht dit toch zo zijn, dan neem je simpelweg contact op via info@spreadthelovebylb.com en zien we hoe we dit zo spoedig mogelijk kunnen oplossen. er wordt een minimale herstellingskost van 10euro en eventuele verzendingskosten aangerekend.

*kan ik het juweeltje terugsturen als het niet aan mijn verwachtingen voldoet?

indien de bestelde artikelen niet voldoen aan je verwachtingen, dan kan je die terugsturen. we vragen jou wel ons dit schriftelijk te melden via mail op: info@spreadthelovebylb.com binnen de 14 kalenderdagen na ontvangst van je levering. vermeld duidelijk op welke rekening het bedrag teruggestort moet worden. 

de bestelde artikelen stuur je op eigen kosten én in perfecte staat (dwz onbeschadigd, ongedragen en in de originele verpakking) terug naar: laurence boxus, zwarthoutstraat 13, 2550 waarloos. van zodra de artikelen bij ons zijn aangekomen én gecontroleerd, zal het bedrag worden teruggestort. bij eventuele opmerkingen zal je hierover eerst worden gecontacteerd.

*elders vind ik gelijkaardige juwelen die goedkoper zijn. hoe komt dat?

het is inderdaad zo dat je elders gelijkaardige juweeltjes kan kopen aan een lagere prijs. daar zijn we ons heel erg van bewust. maar we zijn er wel van overtuigd dat onze prijs een 'eerlijke' prijs is en wel om deze redenen:

 • de juweeltjes worden volledig handgemaakt en daar kruipt tijd in
 • de juweeltjes worden in belgië gemaakt. het is fijn te weten dat je hiermee een lokale ondernemer de kans geeft om authentieke producten te maken.
 • het allerbelangrijkste argument tenslotte: door een juweeltje van 'spread the love' by lb te kopen, steun je het broodnodige onderzoek naar kanker, want voor ieder juweeltje gaat 5€ integraal naar kom op tegen kanker

*is het veilig om via de webshop te betalen?

de webshop is ontworpen op het platform shopify, waardoor het uiterst veilig is om online te betalen. u leest meer over dit platform via deze link: shopify belgië.

*wanneer ontvang ik mijn bestelling? 

je bestelling ontvang je binnen de 4 werkdagen. dit is ruim gerekend want heel vaak komt het pakketje sneller aan. je pakket wordt via bpost verstuurd en kan via hun 'track & trace'-systeem worden gevolgd. OPGELET: tijdens lockdown en eindejaarsperiode merken we dat er bij de post extra drukte is. bestel dus tijdig!

'spread the love by lb' is echter niet verantwoordelijk voor het verlies en/of beschadiging van je pakket. mocht er toch iets mis zijn, dan horen we dit graag. we trachten dan naar een oplossing te zoeken. 

we kiezen altijd voor een verzending met handtekening bij ontvangst, om te kunnen traceren waar het pakje zich bevindt en om diefstal/verlies te vermijden. indien je niet thuis bent, kan je het pakket altijd nadien in je postkantoor in de buurt ophalen.

*hoe kan ik betalen op de webshop? 

je kan veilig online betalen bij 'spread the love by lb' met volgende kaarten:

 • bancontact/mister cash (belgië): met een gewone bankkaart kan je snel en veilig afrekenen. je geeft je kaartnummer en de vervaldatum in en meteen daarna kom je in de vertrouwde internet-betaalomgeving van je eigen bank terecht. daar regel je de betaling zoals je dat gewoon bent volgens de gekende beveiligingsmethodes van je bank (bijvb. kaartlezer of digipass). het bedrag wordt meteen naar onze rekening overgeschreven zodat we je pakje snel kunnen versturen.
 • visa of mastercard: je kan kiezen om met je kredietkaart te betalen. je geeft je kaartnummer, de vervaldatum en de CVC-code in (dat zijn de laatste 3 cijfers op de achterkant van je kaart). indien je kredietkaart uitgegeven is door fortis, dexia of kbc, dan moet je als extra beveiliging ook je digipass-code ingeven. binnen enkele seconden keurt de kredietkaartmaatschappij je betaling goed en krijgen wij een bevestiging. 
 • maestro (belgië): in belgië kan je online met maestro betalen. afhankelijk van de bank waarbij je aangesloten bent, zal je hiervoor ook je persoonlijke kaartlezer of digipass nodig hebben.
 • paypal: op deze webshop kan je ook makkelijk met paypal betalen.
 • overschrijving: je kan kiezen om het bedrag te storten via een klassieke overschrijving als je liever niet online betaalt. hou dan wel rekening met een iets langere levertijd. bij een klassieke overschrijving duurt het namelijk een paar dagen voor het bedrag op onze rekening staat en we je bestelling verzendklaar kunnen maken. ons rekeningnummer: BNP Paribas Fortis 001-6598825-88, IBAN: BE56 0016 5988 2588, BIC of SWIFT-code: GEBABEBB. deze gegevens vind je terug in de bevestigingsmail die je meteen na je bestelling ontvangt.

*hoeveel bedragen de verzendingskosten? 

de verzending verloopt via bpost en bedraagt voor belgië 7€. de verzending kan via 'track & trace'-systeem van bpost worden gevolgd. de referentie hiervan zal worden meegedeeld. voorlopig wordt enkel binnen belgië verzonden. 

wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor het verloren gaan en/of beschadiging van een verzending bij de post. mocht er toch iets niet of beschadigd zijn aangekomen, laat het ons zeker weten. we trachten dan naar een oplossing te zoeken.

*wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens die ik invul op de webshop?

wij hebben uw persoonsgegevens zoals naam, voornaam, adres, email etc. nodig om de levering van uw bestelling te verwerken. deze gegevens blijven in ons klantenbestand aanwezig en worden niet aan derden doorgegeven. eventueel kan u van ons nieuwsbrieven of andere marketing acties ontvangen maar indien u dit niet meer wenst te ontvangen, kan u eenvoudigweg een mail sturen naar info@spreadthelovebylb.com met de vraag om uit het databestand verwijderd te worden. 

 

heb je nog andere vragen? aarzel niet om een mail te sturen naar info@spreadthelovebylb.com of via het contactformulier.