nuttige tips voor je juweeltjes en ander nieuws

 • DIY halsketting zoetwaterparels (deze inhoud is voorlopig enkel beschikbaar op computer)

  maak zelf je eigen zomerse halsketting met zoetwaterparels en afrikaanse kralen. met dit handige 10-stappenplan en gedetailleerde foto's lukt het je in een handomdraai! 

  je hoeft geen ervaring te hebben, vooral een dosis goesting en het nodige materiaal. 

  have fun & spread lots of love! 

 • ik stel jullie graag sabine voor, ambassadrice van 'spread the love by lb'

  er zijn een aantal vrouwen die voor mij veel betekenen en waarmee ik, op één of andere manier, al een hele tijd of recentelijk, een speciale band heb. het zijn sterke vrouwen, met elk hun persoonlijk verhaal. zij zijn enthousiaste fans van mijn juweeltjes én het verhaal erachter. ik zet ze graag in de bloemetjes om hen te bedanken voor hun steun!

  sabine, is de eerste die ik graag aan jullie voorstel. sabine ken ik al jaren, want ze is de beste vriendin van mijn overleden zus en we zagen elkaar af en toe ((lees hier het verhaal van mijn zus en hoe zij de inspiratie achter 'spread the love by lb'). na het overlijden van mijn zus, zijn we sterk naar elkaar toegegroeid. ik ben zeer vereerd dat zij de titel van 'ambassadrice' heeft aanvaard! 

  sabine, vertel eens wat meer over jezelf. wat doe je professioneel? wat zijn je hobby’s?

  ik ben sabine vaneyck, 52 jaar, moeder van 3 geweldige volwassen kinderen. ik ben gehuwd met carl en wonen sinds 18 jaar in wolvertem. ik werk als medewerkster in de standaard boekhandel. lezen is mijn passie, tijd te kort om alles te lezen wat ik zou willen!

  hoe heb je ‘spread the love by lb’ leren kennen?

  laurence is de zus van mijn beste vriendin, bénédicte, die jammer genoeg 4 jaar geleden overleden is aan kanker. bénédicte maakte ook juweeltjes. na haar overlijden zijn laurence en ik vriendinnen geworden, wat geweldig is.

  de juweeltjes van laurence vind ik erg mooi, zeer goed combineerbaar, en laurence biedt altijd een superservice qua op maat maken, bezorgen enz. ze kent me bovendien ook vrij goed en kan dan ook hele goede raad geven.

  waarom vind je ‘spread the love by lb’ leuk? waarom koop jij bij ‘spread the love by lb’?

  ik vind de juweeltjes erg mooi en bovendien vind ik het zeer leuk dat er 5 euro per juweel wordt gestort aan kom op tegen kanker. we moeten die verschrikkelijke ziekte écht bestrijden met alle middelen die we hebben!

  waarom wilde je ambassadrice zijn van 'spread the love by lb'?

  omdat ik het supermooie juweeltjes vind, en omdat laurence echt een straffe madame is die ons vast en zeker nog zal verbazen/verrassen in de toekomst. omdat we niet genoeg liefde kunnen verspreiden. zelf verzamel ik hartjes, als benedicte en ik samen waren, vond zij altijd steentjes in de vorm van een hartje, in de bergen of aan het water....

  wil je nog iets extra zeggen? 

  nog heel veel succes aan laurence, ze doet dat supergoed!!

  dank je sabine voor je lieve woorden én je vriendschap!

  spread the love!

  laurence

  PS sabine heeft op haar pinterest ook een bord gecreëerd met enkel harten. vind jij ook zelf hartvormen, dan mag je deze ook steeds doorsturen om ze te verzamelen op de 'wall of hearts' van 'spread the love by lb'. zo spreiden we de liefde gul in het rond!

  BewarenBewarenBewarenBewarenBewaren
 • brief aan mijn zus

  lieve bénédicte,

  vandaag zou je 51 worden. ik weet niet hoe het er daarboven aan toegaat. wordt er een feestje gevierd? of enkel een glas gedronken?

  binnen 2 dagen, 18 december, is het de dag waarop je het verschrikkelijke nieuws hebt vernomen. ik zal het nooit vergeten: je belde me die avond. je hoefde alleen maar mijn naam te zeggen, en ik wist dat er iets ernstig was. je zou meteen worden geopereerd om de niertumor weg te halen, we hadden nog hoop. maar exact 2 maanden later, op 18 februari heb je de oneerlijke strijd moeten opgeven. je was 47.

  we zijn nu 3,5 jaar later, en je verlies blijft zo ontzettend moeilijk om dragen. deze 2 komende maanden herbeleef ik telkens opnieuw die intense periode waarin ik je heb zien veranderen van een prachige, fiere vrouw die van het leven genoot, naar een onbehulpzaam klein vogeltje. ik heb je letterlijk zien doodgaan. het was hard en pijnlijk maar ik ben er geweldig dankbaar voor dat ik je heb mogen begeleiden je in vrede met jezelf te kunnen laten gaan.

  deze komende maanden trek ik me terug in mezelf, in mijn stiltecocoon, om in de lente terug te ontwaken. het is mijn jaarlijkse rouwperiode. ik wil dan heel intens bij je zijn. we waren als tweelingzussen. we voelden elkaar aan, zonder te moeten spreken. je verlies heeft mij sterk getekend.

  sinds je vertrek heb ik een aantal projecten opgestart. het is wie ik ben, en het helpt me om de leegte te vullen. ik krijg vaak te horen dat ik een ‘sterke vrouw’ ben (eerlijk? ik hoor het niet graag) maar ik voel me alles behalve zo. alles wat ik onderneem zie ik zelf eerder als een overlevingsstrategie, een manier om dicht bij jou te blijven. gelukkig geven die projecten me veel energie en beleef ik er ook nog plezier aan.

  net die activiteiten hebben me de laatste jaren ook ontzettend fijne momenten gebracht, ik heb uitzonderlijke mensen mogen ontmoeten.

  familiereünies beleven we intenser, je beste vriendinnen zijn nu voor mij heel fijne vriendinnen geworden, je zwitserse vrienden heb ik beter leren kennen, ik heb me aangesloten bij een sympathieke groep fietsvrienden waarmee we ons gezamenlijk inzetten voor ‘kom op tegen kanker’. ik ben zelf ook juweeltjes beginnen maken, zoals jij deed omdat je me altijd zei dat dit therapeutisch werkte. ik ben gestart met een opleiding edelsmeedkunst. dit alles brengt me allemaal dichter bij jou.

  ik wil je ook nog geruststellen: je kinderen doen het fantastisch! ze zijn gegroeid tot prachtige jongvolwassenen die entoesiast in het leven staan en weten wat ze willen bereiken. ze zijn een voorbeeld voor mij. het is een eer om ze te mogen begeleiden. het is ook hartverwarmend te zien dat heel wat van jouw persoonlijheid en jouw uiterlijke kenmerken in hen blijven voortleven.

  de leegte tracht ik op te vullen met al die positieve gedachten en hartverwarmende gevoelens.

  ik hef vandaag het glas op je verjaardag, op jou, op wat je me hebt gegeven en de energie die je me blijft geven!

  veel liefs,

  je kleine zus

  laurence

  ps

  *ik ben me ervan bewust dat ik me heel kwetsbaar opstel met deze brief openlijk te delen. ik heb beslist het toch te doen, misschien kan het een hart onder de riem zijn voor anderen die ook een dierbare hebben moeten laten gaan.

  **in 2014 startte ik het beneveloproject (www.benevelo.be)  op om fondsen te verzamelen voor het broodnodige kankeronderzoek. via mijn juwelencollectie (www.spreadthelovebylb.com) sta ik er op dit te blijven doen.

  wil jij ook het kankeronderzoek steunen? je kan een willekeurig bedrag overschrijven op de rekening van ‘kom op tegen kanker’, be03 4886 6666 6684 van de vlaamse liga tegen kanker, koningstraat 217, 1210 brussel met de vermelding gift 110-253-861. vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest.

   

 • wat betekent 'sterling silver' of '925 silver'?

  je hebt vermoedelijk al gehoord van 'sterling silver'. maar wat betekent dit nu eigenlijk?

  zilver in zijn zuiverste vorm bestaat uit 999/1000 zilverdeeltjes. dit wordt ook fijnzilver genoemd. echter, dit soort zilver is te zacht om te gebruiken voor juweeltjes. het buigt te snel en is niet hard en stevig genoeg.

  om juweeltjes in zilver te kunnen maken, wordt 925 zilver gebruikt. dit betekent dat het bestaat uit 925/1000 zilverdeeltjes, een legering van 92,5% zilver met 7,5% overige metalen. bij een combinatie van zilver met koper wordt dit sterling silver genoemd. dat betekent dat dit om een legering gaat van 92,5% zilver en 7,5% koper.

  je herkent dit trouwens makkelijk aan de stempel '925' die in het zilver is gedrukt. vaak is het zodanig klein dat je het niet kan lezen maar je hebt het zeker ooit al eens opgemerkt! 

  wat is nu het verschil met 'verzilverd'?

  verzilverde juwelen bevatten enkel een 'laagje' zilver, meestal gegoten bovenop koper. dat is dus geen legering zoals bij de 925 sterling silver. dit betekent dan ook dat als het juweel vaak wordt gereinigd, de zilverlaag ook sneller zal verdwijnen.

  wist je trouwens dat je het verschil tussen 'sterling zilver' en 'verzilverd' makkelijk kunt checken? zilver is niet magnetisch, verzilverde voorwerpen meestal wel! 

  foto uit collectie van 'spread the love by lb' - www.spreadthelovebylb.com