• 5 tips om je juwelen te bewaren en zo het oxideren tegen te gaan

  regelmatig krijg ik de opmerking van mensen dat ze een zilveren juweeltje hebben gekocht en dat het al vrij snel zwart is geworden. zelf heb je het misschien ook al gemerkt? geen paniek! dit is perfect normaal want zilver 'oxideert'. 

  zilver reageert op stoffen in de lucht, op medicatie, op stoffen die via de huid vrijkomen en ook op parfum en schoonheidsproducten die we gebruiken. na een tijdje verliest het zijn oorspronkelijke glans, wordt het doffer en soms ook gewoon zwart.

  het is een misverstand dat het zilver verkleurt omdat het goedkoop zilver zou zijn of van minder goede kwaliteit. denk hierbij maar aan zilver bestek dat ook regelmatig een poetsbeurt nodig heeft. 

  wat doe je hieraan? 

  er zijn een aantal tips die het proces van oxideren kunnen vertragen, waardoor je juweeltje minder snel zal verkleuren: 

  tip 1: bewaar je zilveren juwelen niet in de badkamer. het oxidatieproces verloopt immers sneller in een vochtige omgeving. bewaar je juweeltjes dan eerder in je slaapkamer of (indien je die hebt) in de dressing room. 

  tip 2: bewaar de zilveren juwelen in een afgesloten doos. alle juwelen van 'spread the love by lb' worden geleverd in een mooi doosje en kan je ze op die manier dus perfect bewaren! 

  tip 3: als je het zilveren juweel voor een langere tijd niet draagt, kan je ze zelfs beter in een plastic zakje bewaren waaruit je zoveel mogelijk zuurstof hebt gehaald. de plastieken zakjes met een zip/druksluiting zijn hiervoor uitstekend!

  tip 4: het zilver zal minder snel oxideren en dus minder snel reageren op de schoonheidsproducten en parfum die je draagt, als je je eerst opmaakt en dan pas op het allerlaatste je halsketting omdoet. 

  tip 5: bewaar de verschillende zilveren juweeltjes afzonderlijk. dit voorkomt dat ze snel gaan krassen!

  en wist je dat je je zilveren juweeltjes ook zelf regelmatig kan 'oppoetsen' om de glans te behouden en ze minder snel te laten oxideren? hoe je dat doet, lees je binnenkort in een volgende blogpost. 

  alvast veel succes,

  spread the love!

   

 • commentaren op deze post (1 commentaar)

  • Annemieke zegt...

   Wat een handige tips! Echter het liefst stal ik mijn juwelen en bijouterie op displays. Online zijn er zo aanbieders te vinden waar je displays kunt kopen. Zo vond ik laatst een paar heel leuke op http://www.tradebazaar.nl/displays

   December 12, 2016

 • geef je commentaar